Veelgestelde product vragen

Wat is een fatbike?
Een fatbike is een speciaal type mountainbike met extreem brede banden, meestal tussen 3,8 en 5,0 inch breed, ontworpen om te rijden op zachte, losse of gladde ondergronden zoals sneeuw, zand of modder.
Waarom worden ze "fatbikes" genoemd?
Ze worden "fatbikes" genoemd vanwege de brede banden die ze hebben. Deze banden geven de fiets een "dik" uiterlijk in vergelijking met traditionele mountainbikes.
Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een fatbike?
De belangrijkste kenmerken zijn de brede banden, een stevig frame om de bredere banden te ondersteunen, en een verhoogde bodemvrijheid om te voorkomen dat de banden vastlopen in zachte ondergronden.
Voor welke terreinen zijn fatbikes geschikt?
Fatbikes zijn geschikt voor diverse terreinen, waaronder sneeuw, zand, modder, rotsachtig terrein en zelfs normale fietspaden. Ze bieden uitstekende stabiliteit en tractie op losse ondergronden.
Welke banden worden gebruikt op een fatbike en waarom?
Fatbikes gebruiken brede banden met een lage bandenspanning om een groot contactoppervlak te creëren, waardoor ze drijfvermogen bieden op zachte ondergronden zoals sneeuw en zand.
Zijn fatbikes geschikt voor lange afstanden?
Ja, fatbikes kunnen worden gebruikt voor langeafstandsritten. Ze bieden comfort en stabiliteit, maar het kan wel wat meer inspanning vergen vanwege het hogere gewicht en de bredere banden.
Hoe onderhoud ik een fatbike?
Het onderhoud van een fatbike is vergelijkbaar met dat van andere fietsen. Regelmatig schoonmaken, smeren van de ketting, en het controleren van bandenspanning en remmen zijn essentieel. Daarnaast is het belangrijk om de bandenspanning aan te passen aan het terrein waarop je rijdt.

Veelgestelde verzend vragen

Hoe lang duurt de verzending?
Indien u het product voor 18:00 uur besteld dan heeft u het de volgende dag al in huis. Bestellingen die na 18:00 uur geplaatst zijn worden de volgende dag verzonden.
Ik woon in Belgïe, kan ik ook bestellen?
Dat is zeker mogelijk. Wij leveren al onze producten ook in België!
Waarmee wordt mijn bestelling verzonden?
Uw pakket zal verzonden worden via PostNL of DHL. U ontvangt de bijbehorende track & trace code in uw mail zodat u uw pakket kunt volgen.
Krijg ik een Track&Trace code van mijn bestelling?
Indien u uw bestelling voor 18:00 uur heeft geplaatst, dan zult u diezelfde dag nog een e-mail ontvangen met uw track & trace code. Hiermee kunt u uw pakket volgen.
Mijn product(en) zijn niet geleverd, wat nu?
Ja, we bieden aangepaste maten en unieke ontwerpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.